Két hátvéddel erősít a Fehérvár AV19
A mai napon két hátvéd érkezik a Fehérvár AV19 csapatához, akikkel próbaidős szerződést kötött a klub. Egyikük NHL-tapasztalatokkal is rendelkezik, másikuk pedig játékosként már számtalanszor járt Magyarországon.

Részletek

EBYSL: "Jól jött a múlt hétvégi pofon" - Kiss Dávid
2012.09.21. 15:49
Érdekesen kezdte az Erste Bank YoungStars League szezont a Sapa Fehérvár AV19. Az első meccsek nagy gólkülönbségű győzelmeket hoztak, az elmúlt két fellépésen azonban csak egy ponttal gazdagodtunk. Kiss Dávid edzővel beszélgettünk.
 


"Általánosságban azt mondhatom, hogy a csapat körül minden rendben, apróbb sérülések, betegségek persze vannak."  - szögezte le a szakember. "A hét fő feladata az volt, hogy fejben összerakjuk a társaságot, hiszen nagy különbségű győzelmek után jöttek a pontvesztések. El kell ismerni, a múlt hétvégén nem voltunk a topon. Árnyalja a képet, hogy az Innsbruck öt EBEL-játékost nevezett ellenünk, miközben mi a fiataljainkat próbáltuk éppen ki. És még így is szoros volt a mérkőzés, döntetlen állásnál másfél perccel a lefújás előtt büntetőhöz jutott az Innsbruck, amit be is lőttek. Utána egy üres kapus góllal alakult ki a végeredmény. A Salzburg fiatalabb csapattal állt ki ellenünk, a rutinos, taktikás hoki helyett a technika került előtérbe. Itt döntetlennel mentünk a hosszabbításba, majd a büntetőpárbajba, ahol nem állt mellénk a szerencse."

Persze a külső körülmények nem magyarázzák a pontvesztéseket, és ezt Kiss edző sem tagadta. "Ki kell mondani: egyik mérkőzésen sem tettünk meg mindent a győzelemért. Ki lehet kapni, sok meccs van – nem a vereség ténye a gond. Hanem az, ahogyan kikaptunk. Ha jól játszunk és vereséget szenvedünk, az a sport része. De ha nem adunk bele mindent, az nincs rendjén. Úgy gondolom, ilyen tekintetben jól jött ez a pofon – észhez térít mindenkit, mielőtt elhiszi, hogy könnyű lesz ez a liga. Nemcsak mi, hanem mások is tudnak gazdálkodni az EBEL-játékosaikkal – sosem lehet tudni, melyik ellenfél mikor kap segítséget.

Ennyit a múltról - a tanulságokat le kell vonni és a jövőre kell koncentrálni. "Ami az előttünk álló feladatokat illeti, sűrű napjaink vannak, hiszen szombat reggel 8:45-kor indulunk Linzbe, majd öt órás odaút, a mérkőzés és öt órás visszaút után jövünk is haza, hogy egy alvás után rögtön jégre toppanjunk a Salzburg ellen. Nehezíti a dolgunkat, hogy Sofron Ádám megbetegedett, Kocsis pedig sérült. Úgy döntöttünk, hogy Hamvai, Pados és Csíki nem jön velünk, hanem az ifjúsági csapatban fog fellépni annak érdekében, hogy minél több jégidejük legyen. Mi pedig kissé kevert sorokkal indulunk csatába. A csapat egész héten jól edzett, bízom benne, hogy a tréningeken látott lendület megmarad és sikerrel oldjuk meg az előttünk álló feladatokat."

EBYSL: EHC Liwest Linz - Sapa Fehérvár AV19
Linz, 2012. szeptember 22. 15:45
Vezeti: RAMBAUSEK, Höller, Nussbaummüller.
 
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna
2014. szeptember 6. 19:00
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
Miskolci Jegesmedvék

EBYSL
2014. augusztus 31. 16:30
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
EHC Linz

2014. augusztus 29.
 
Fehérvár AV19 HC Detva
5 3
 

Ki a kedvenc játékosod a keretben?
Hetényi Zoltán
Rajna Miklós
Josh Robinson
Hetényi Péter
Johan Ejdepalm
Szirányi Bence
Varga Arnold
Reiter Attila
Tokaji Viktor
Matt Register
Orbán Attila
Kiss Dániel
Nemes Benjámin
Kocsis Ferenc
Bartalis István
Benk András
Brandon Marino
Vincze Péter
Kovács Csaba
Tóth Gergő
Németh Attila
Szabó Pál Krisztián
Erdély Csanád
Frank Banham
Andrew Sarauer
Kóger Dániel
Jeff LoVecchio
Sikorcin Ladislav
Magosi Bálint
Sárpátki TamásAz alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály