Szép győzelem a Nyitra ellen
A felkészülés újabb állomásán a Fehérvár AV19 értékes győzelmet aratott a szlovák Extraliga legutóbbi ezüstérmesének otthonában. 

Részletek

Vereség Dornbirnben
2012.09.21. 21:22
Az EBEL újoncának otthonában sem sikerült javítani Sofronéknak (képünkön). Bár az első harmadban még vezetett a Sapa Fehérvár, a házigazdák végül 4-2 arányban diadalmaskodtak.

Dornbirner EC-Sapa Fehérvár AV19: 4-2 (0-1, 3-1, 1-0)
Dornbirn, 1900 néző, vezette: Fladenhofer, Fussi, Wallner, Zehenthofer
Dornbirn EC: Desrochers - Magnan-Grenier, D'Aversa, Aquino, Kozek, Bois, Henrich, Aarssen, Mitchell, Macmillan, Hecimovic, Fussenegger, Slivnik, Glanznig, Maclean, Petrik, Trummer, Haussle, Putnik, Feichtner, Wilfan
Vezetőedző: Dave MacQueen
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Pratt, Hetényi Banham, Johansson, Mihály, Durco, Pozsgai, Sikorcin, Bailey, Kovács, Orbán, Hajós, Benk, Metcalfe, Magosi
Vezetőedző: Kevin Primeau
Gólszerzők: Aarssen, Mitchell, Kozek, Petrik, illetve Metcalfe, Banham
 
A Salzburg elleni pofon után Ausztria nyugati felébe utaztak Tokajiék, ahol a ligaújonc Dornbirn otthonában próbáltak kikászálódni a gödörből. Sajnos ez nem sikerült, a házigazdák szoros mérkőzésen 4-2 arányban diadalmaskodtak.
 
Csak a kezdés előtt dőlt el, hogy a fehérvári kaput ismét Adam Munro őrzi. A mérkőzés elején úgy tűnt eredményes volt a játékosokkal és edzőkkel való beszélgetés. A 3. percben - egy gyors kombináció végén - Metcalfe mattolta Desrochers-t (0-1). A gól után Vas Márton mehetett a büntetőpadra, de a hazaiak lövésig sem nagyon jutottak a két perc alatt. A harmad második felében fordult a kocka. A kiállítás sorsára jutott Henrich, majd Bois - utóbbi egymás után kétszer is - így a Sapának három emberelőny állt rendelkezésére, hogy növelje előnyét. Sajnos egyikkel sem tudtak élni Mihályék, de így is vezetéssel mehettek az első pihenőre.
 
A korábban eltékozolt előnyök a második húsz percben hiányoztak csak igazán. A 22. minutumban Aarsen lövése kötött ki a fehérvári kapu bal felső sarkában (1-1). Majd Hetényi kiállítását még elbírta a csapat, de egyenlő létszámnál - a 26. percben - Mitchell a vezetést is megszerezte a Dornbirnnek (2-1). Öt percre rá Ladányi passzából Sofron egyenlíthetett volna, de közvetlen közelről leadott lövése elakadt a hazai portásban. Egyenlíteni a 37. percben sikerült. D'Aversa ült ki a büntetőpadra, az előnyt Banham használta ki (2-2). Rövid ideig tartott a fehérvári öröm. Pár másodperccel a lefújás előtt a Munro kapuja előtti kavarodásból Kozek lőtt gólt, így hazai előnnyel ért véget a második játékrész (3-2).
 
A záróharmadban mindent megpróbáltak az Ördögök, míg a hazaiak védekezésre kényszerültek. Ismét három emberelőny jelentette az esélyt az egyenlítésre, de hiába a helyzetek, sem Vas, sem Mihály, sem Johansson nem tudott túljárni Desrochers kapus eszén. Az utolsó percekben Bois is kiállt, Kevin Primeau időt kért, Munro is lekorcsolyázott, de nem sikerült egalizálni. Sőt, az utolsó percben Petrik üres kapus góllal biztosította be a házigazdák győzelmét (4-2).
 
A Dornbirn ellen nem sikerült kiküszöbölni a múlt heti csorbát. Erre vasárnap, a Linz otthonában lesz lehetősége Sofronéknak.

Kevin Primeau-t közvetlenül a mérkőzés után a Nemzeti Sport érte utol:

Mestermérleg, Kevin Primeau: Nagyon jól kezdtünk, de aztán pont akkor hibáztunk, amikor nem szabad: a harmad elején és végén. Hiába beszéltünk erről a meccs előtt sokat, megint ekkor kaptunk gólokat. De nagyot küzdöttünk, öt-hat százszázalékos helyzetet is kidolgoztunk, de ki is hagytuk, miközben az ellenfélnek szerencséje is volt. Ez egy ilyen szakasz, egy szerencsés gól kéne...
 
 
 
CST
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

Felkészülési mérkőzés
2014. augusztus 22. 18:00
Érsekújvár

HC Nové Zámky
-
Fehérvár AV19

2014. augusztus 19.
 
HK Nitra Fehérvár AV19
1 4
 

Ki a kedvenc játékosod a keretben?
Hetényi Zoltán
Rajna Miklós
Josh Robinson
Hetényi Péter
Johan Ejdepalm
Szirányi Bence
Varga Arnold
Reiter Attila
Tokaji Viktor
Matt Register
Orbán Attila
Kiss Dániel
Nemes Benjámin
Kocsis Ferenc
Bartalis István
Benk András
Brandon Marino
Vincze Péter
Kovács Csaba
Tóth Gergő
Németh Attila
Szabó Pál Krisztián
Erdély Csanád
Frank Banham
Andrew Sarauer
Kóger Dániel
Jeff LoVecchio
Sikorcin Ladislav
Magosi Bálint
Sárpátki TamásAz alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály