Szerda kora délután részletek honlapunkon az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornáról
Érdemes lesz holnap kora délutántól böngészni honlapunkat, hiszen klubunk menedzsmentje sajtótájékoztatót tart, amelyen beszámolnak a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Ifj. Ocskay Gábor Emléktornáról.

Részletek

Utolsó harmadbeli összeomlás...
2012.09.16. 20:07
Negyven percig szoros mérkőzést játszott a Sapa Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburggal, az utolsó húsz percben azonban hat gólt kaptak Kevin Primeau tanítványai, így végül súlyos vereséget szenvedtek.


Sapa Fehérvár AV19-EC Red Bull Salzburg: 2-9 (1-2, 1-1, 0-6)
Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3000 néző. Vezette: Smetana, Sporer, Siegel, Zehenthofer
Sapa Fehérvár AV19: Munro - Tokaji, Pozsgai, Sofron, Vas M., Ladányi, Horváth A., Pratt, Banham, Bailey, Johansson, Orbán, Durco, Mihály, Sikorcin, Kovács Cs., Hajós, Hetényi P., Metcalfe, Magosi, Benk
Vezetőedző: Kevin Primeau
EC Red Bull Salzburg: Auld - Welser, Trattnig, Kristler, Bischofberger, Keller, Davison, Heinrich, Raffl, DiBenedetto, Latusa, Lupaschuk, Glenn, Kinasewich, Duncan, Regier, Mühlstein, Pallestrang, Pöck, Puschnik, Grenier
Vezetőedző: Pierre Pagé
Gólszerzők: Banham (2), illetve Heinrich, DiBenedetto, Pöck, Kinasewich, Regier (2), Lupaschuk, Duncan, Keller
 
Igazi rangadóra gyülekezett a fehérvári szurkolósereg, hiszen a Red Bull Salzburg vendégeskedett a Raktár utcában. Pierre Pagé tanítványaival szemben mindig presztízsharcot vív a Sapa, ráadásul a bikák egy 9-0-ás győzelemmel a lábukban érkeztek Fehérvárra. Kevin Primeau együttese is javuló formát mutatott, hiszen Ladányiék legutóbb 5-3 arányban diadalmaskodtak a roppant erős Znojmo otthonában és ezzel megszerezték első győzelmüket a ligában.
 
Erősen kezdett a Salzburg, többször is a kapu mögül próbálták meglepni Munrot, eredménytelenül. Egy Sofron-Ladányi összjáték jelentette az első veszélyes hazai akciót, de Auld védett. A 8. percben Durco ült a büntetőpadra, ezt kivédekezték a fiúk, de a 10. percben már megszerezte a vezetést a vendégcsapat. A védők többször is felszabadíthattak volna, ám Heinrich lecsapott a korongra, középre korcsolyázott és Munro lábai között a hálóba lőtt (0-1). Majd az év eddigi legnagyobb mentését is láthattuk: egy piros-fehér mezes egyedül ugrott ki, már lövésre lendítette ütőjét, amikor Durco a semmiből bevetődve elkotorta előle a játékszert. Egyenlíteni a 18. percben sikerült. A Puschnik szabálytalansága miatt megítélt emberelőnyt - Mihály szenzációs passza után - az első tétmeccsét játszó Banham váltotta gólra (1-1). Nem tartott sokáig a fehérvári öröm. Pozsgai rögtön a gól után kiállt, az emberhátrány leteltekor DiBenedetto pókhálózta ki a bal felsőt, így salzburgi előnnyel ért véget az első húszperc (1-2).
 
A második játékrész Ladányi kiállításával és Munro bravúrjaival kezdődött. Egyenlő létszámnál Pratt lövése jelezte, hogy éledeznek az Ördögök, majd Banham adta vissza a kölcsönt Mihálynak, de hiába a forintos átadás, ezúttal nem lett gól a támadásból. A hazai fölény emberelőnyökben kamatozott. Mühlstein kiállítását még megúszta a Pagé-csapat, de Trattnigét már nem. A 32. percben Banham kapta középen a korongot és nagy erővel a kapuba vágta az egyenlítő gólt (2-2). Sajnos megismétlődött az első harmadban már látott jelenetsor: ismét Pozsgai kapott kétperces büntetést, ezt kivédekeztük, de egyenlő létszámnál - a védők határozatlanságát kihasználva - Pöck talált be (2-3). A harmadik vendéggól után Banham azonnal válaszolhatott volna, de Auld védett, majd következett a fehérvári tűzijáték: Sofron, Ladányi és Metcalfe is egyenlíthetett volna, de nem sikerült bevenni a vendégek kapuját, így maradt az egygólos hátrány az utolsó játékrészre.
 
Rémálomszerűen kezdődött a záró húszperc és úgy is folytatódott... Mindössze 11 másodperc elteltével, egy kényszerítő után, Kinasewich talált be (2-4). Nem sokkal később Sikorcin kapott kétperces büntetést akadályozásért és ezt is gólra váltották a Bikák. Ezúttal - a 43. percben - Regier mattolta Munrot (2-5). Csekély vigasz, hogy ezzel kiegészült a Sapa Fehérvár... Jó nyolcpercnyi gólcsend után újabb salzburgi emberelőny és újabb gól következett. Ismét Regier volt eredményes (2-6). Ám ezzel még nem volt vége, emberhátrányban is betalált a vendégcsapat. Nem is egyszer... Trattnig ücsörgött a büntetőpadon amikor az 52. percben Lupaschuk lőtte a hetediket (2-7), majd pár másodperc múlva Duncan következett (2-8). A teljesen összeomló Fehérvárnak Keller adta meg a kegyelemdöfést két perccel a vége előtt (2-9).
 
A bíztató znojmoi meccs után alaposan beleszaladt a késbe a Primeau-csapat, de az EBEL egyik nagy előnye, hogy nincs sok idő a kesergésre. Pénteken a Dornbirn otthonában javíthatnak Sofronék!
 
 
CST
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna
2014. szeptember 6. 19:00
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
Miskolci Jegesmedvék

EBYSL
2014. augusztus 31. 16:30
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
EHC Linz

2014. augusztus 29.
 
Fehérvár AV19 HC Detva
5 3
 

Ki a kedvenc játékosod a keretben?
Hetényi Zoltán
Rajna Miklós
Josh Robinson
Hetényi Péter
Johan Ejdepalm
Szirányi Bence
Varga Arnold
Reiter Attila
Tokaji Viktor
Matt Register
Orbán Attila
Kiss Dániel
Nemes Benjámin
Kocsis Ferenc
Bartalis István
Benk András
Brandon Marino
Vincze Péter
Kovács Csaba
Tóth Gergő
Németh Attila
Szabó Pál Krisztián
Erdély Csanád
Frank Banham
Andrew Sarauer
Kóger Dániel
Jeff LoVecchio
Sikorcin Ladislav
Magosi Bálint
Sárpátki TamásAz alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály