Köszönjük szurkolóink részvételét szurkolói ankétunkon és az egész szezonban nyújtott biztatást!

Várjuk Önöket az ifjúsági világbajnokság találkozóin április 13-19 között az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsrnokban!Távozik Marty Raymond
A mai napon egy ügyvédi irodán keresztül jelezte Marty Raymond, hogy felbontja vezetőedzői szerződését a Fehérvár AV19 csapatával.

Részletek

Három új arc: Izsák, Jusk és Korbuly
2012.07.16. 09:59
Szinte alig-alig tudunk valamit az előttünk álló, EBEL junior (U20-as) bajnokságáról, éppen ezért most megpróbáltuk csokorba gyűjteni az eddig kiszivárgott információkat.


Fekti Istvántól korábbi interjúnkban már rákérdeztünk az Erste Bank YoungStars League-re, aki hetekkel ezelőtt így nyilatkozott minderről:
- Most mindenki izgatottan várja, milyen lesz a liga színvonala, s én is bízom benne, hogy nagyszerű előrelépés lesz ez fiataljaink számára. Annyi bizonyos, hogy 16 csapat küzd majd az EBEL U20-as bajnokságban, hétvégi, tehát szombat, vasárnapi fordulókkal. 30 meccses alapszakasz után még a két nyolcas csoport tagjai játszanak egymással oda-vissza, ami újabb 14 mérkőzést jelent, ez tehát már most 44 összecsapás, ami után jöhet egy gyors rájátszás. A menetrend hasonló, mint a felnőtteknél, s éppen ezért a fiatalok fel is vehetik az EBEL ritmusát. És itt most nem csak az iramra, a színvonalra gondolok, hanem az egész lebonyolítására. Arra, hogy buszra szállnak, rengeteget utaznak, majd a buszról lekászálódva játszanak egy komoly tétmeccset, hogy aztán hazabuszozzanak, edzenek, s minden kezdődjön elölről. Azért is fontos mindez, mert az U20-as csapattól nem csak eredményes szereplést várunk, de azt is, hogy közülük már kirajzolódjon, kik lehetnek azok a játékosok, akik két, három év múlva szerepet kaphatnak a Volán nagy csapatában.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, s bár még mindig képlékeny a versenykiírás, emellett a sorsolás sem ismert, úgy tűnik, összesen 14 csapat vág neki a küzdelemsorozatnak szeptember elsejétől, amelynek minden bizonnyal tagja lesz St. Pöltenből a LA Stars nevű gárda, valamint a klagenfurti Tarco Wölfe.
Az U20-as liga mérkőzéseire két „túlkoros”, U22-es játékos is nevezhet, ami azt jelenti, hogy két olyan korongos kaphat lehetőséget a bajnokságban, akik 1991-ben, vagy ’92-ben születtek.
A Sapa Fehérvár AV 19 juniorcsapatában három új arcot – Izsák Róbert, Jed Rusk és Korbuly Gergely - fedezhetünk fel.
Az 1994-es születésű, MAC-nevelésű Korbuly magyar ifi-válogatott védő, Svédországból tért haza két év után, ahol játszott a negyedosztályú felnőtt bajnokságban is.
A kanadai-magyar Izsák Róbert 1992 májusában született Kanadában, s a Ridge Meadows Rustlersnél eltöltött évek után megfordult a Campbell River Storm, az Aurora Tigers és a Weeks Crushers együtteseiben. A 2011-2012-es szezon során utóbbi három csapat mezét egyaránt magára öltötte, s összesen 44 mérkőzésen jutott szóhoz a mögöttünk hagyott bajnokságban.
Szintén kanadai származású az Izsákhoz hasonlóan 20 esztendős védő, Jed Rusk – 198 cm, 104 kg -, aki már járt nálunk próbajátékon, s nagyszerű benyomást tett szakvezetőinkre. Rusk a Dieppe Commandos együtteséből érkezik, ahol az elmúlt két szezont lehúzta, s ahol a 2011-2012-es szezonban 43 meccsen szerepelt. Érdekesség, hogy Jed öccse, a 16 esztendős Beau Rusk – 193 cm, 93 kg - nemrég már játszott a magyar utánpótlás-válogatottban.

AG
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

 
 

2014. április 19.
Ifjúsági VB
HUN UKR
4 3
 


Az alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály