Füzetborítóra kerülnek a Fehérvár AV19 játékosai
Városunk sportolói – köztük a Volán jégkorongozói – szerepelnek azon füzetek borítóin, melyet minden alsós tagozatos székesfehérvári diák megkap iskolakezdéskor.  

Részletek

Három új arc: Izsák, Jusk és Korbuly
2012.07.16. 09:59
Szinte alig-alig tudunk valamit az előttünk álló, EBEL junior (U20-as) bajnokságáról, éppen ezért most megpróbáltuk csokorba gyűjteni az eddig kiszivárgott információkat.


Fekti Istvántól korábbi interjúnkban már rákérdeztünk az Erste Bank YoungStars League-re, aki hetekkel ezelőtt így nyilatkozott minderről:
- Most mindenki izgatottan várja, milyen lesz a liga színvonala, s én is bízom benne, hogy nagyszerű előrelépés lesz ez fiataljaink számára. Annyi bizonyos, hogy 16 csapat küzd majd az EBEL U20-as bajnokságban, hétvégi, tehát szombat, vasárnapi fordulókkal. 30 meccses alapszakasz után még a két nyolcas csoport tagjai játszanak egymással oda-vissza, ami újabb 14 mérkőzést jelent, ez tehát már most 44 összecsapás, ami után jöhet egy gyors rájátszás. A menetrend hasonló, mint a felnőtteknél, s éppen ezért a fiatalok fel is vehetik az EBEL ritmusát. És itt most nem csak az iramra, a színvonalra gondolok, hanem az egész lebonyolítására. Arra, hogy buszra szállnak, rengeteget utaznak, majd a buszról lekászálódva játszanak egy komoly tétmeccset, hogy aztán hazabuszozzanak, edzenek, s minden kezdődjön elölről. Azért is fontos mindez, mert az U20-as csapattól nem csak eredményes szereplést várunk, de azt is, hogy közülük már kirajzolódjon, kik lehetnek azok a játékosok, akik két, három év múlva szerepet kaphatnak a Volán nagy csapatában.
Azóta sok víz lefolyt a Dunán, s bár még mindig képlékeny a versenykiírás, emellett a sorsolás sem ismert, úgy tűnik, összesen 14 csapat vág neki a küzdelemsorozatnak szeptember elsejétől, amelynek minden bizonnyal tagja lesz St. Pöltenből a LA Stars nevű gárda, valamint a klagenfurti Tarco Wölfe.
Az U20-as liga mérkőzéseire két „túlkoros”, U22-es játékos is nevezhet, ami azt jelenti, hogy két olyan korongos kaphat lehetőséget a bajnokságban, akik 1991-ben, vagy ’92-ben születtek.
A Sapa Fehérvár AV 19 juniorcsapatában három új arcot – Izsák Róbert, Jed Rusk és Korbuly Gergely - fedezhetünk fel.
Az 1994-es születésű, MAC-nevelésű Korbuly magyar ifi-válogatott védő, Svédországból tért haza két év után, ahol játszott a negyedosztályú felnőtt bajnokságban is.
A kanadai-magyar Izsák Róbert 1992 májusában született Kanadában, s a Ridge Meadows Rustlersnél eltöltött évek után megfordult a Campbell River Storm, az Aurora Tigers és a Weeks Crushers együtteseiben. A 2011-2012-es szezon során utóbbi három csapat mezét egyaránt magára öltötte, s összesen 44 mérkőzésen jutott szóhoz a mögöttünk hagyott bajnokságban.
Szintén kanadai származású az Izsákhoz hasonlóan 20 esztendős védő, Jed Rusk – 198 cm, 104 kg -, aki már járt nálunk próbajátékon, s nagyszerű benyomást tett szakvezetőinkre. Rusk a Dieppe Commandos együtteséből érkezik, ahol az elmúlt két szezont lehúzta, s ahol a 2011-2012-es szezonban 43 meccsen szerepelt. Érdekesség, hogy Jed öccse, a 16 esztendős Beau Rusk – 193 cm, 93 kg - nemrég már játszott a magyar utánpótlás-válogatottban.

AG
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

Felkészülési mérkőzés
2014. augusztus 28. 19:00
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
HC Detva (szlovák-2.)

2014. augusztus 22.
 
HC Nové Zámky Fehérvár AV19
5 5
 

Ki a kedvenc játékosod a keretben?
Hetényi Zoltán
Rajna Miklós
Josh Robinson
Hetényi Péter
Johan Ejdepalm
Szirányi Bence
Varga Arnold
Reiter Attila
Tokaji Viktor
Matt Register
Orbán Attila
Kiss Dániel
Nemes Benjámin
Kocsis Ferenc
Bartalis István
Benk András
Brandon Marino
Vincze Péter
Kovács Csaba
Tóth Gergő
Németh Attila
Szabó Pál Krisztián
Erdély Csanád
Frank Banham
Andrew Sarauer
Kóger Dániel
Jeff LoVecchio
Sikorcin Ladislav
Magosi Bálint
Sárpátki TamásAz alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály