Köszönjük szurkolóink részvételét szurkolói ankétunkon és az egész szezonban nyújtott biztatást!

Várjuk Önöket az ifjúsági világbajnokság találkozóin április 13-19 között az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsrnokban!Ocskay Gábor a sportutánpótlásról Tusványoson
Ocskay Gábor, a Fehérvár AV19 szakosztály-igazgatója, valamint az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia tiszteletbeli elnöke is részt vesz Tusnádfürdőn, a 25. Bálványosi Nyári Szabadegyetem rendezvénysorozatán.

Részletek

Az EBEL a klubokra hagyná a döntést Ryan ügyében
2012.07.13. 19:59
Továbbra sem tudni, miként alakult Derek Ryan sorsa, ám annyi bizonyos: a továbbiakban aligha látjuk a csatárt Volán-mezben. De vajon mit szól a fejleményekhez az EBEL?


Már-már rétestészta hosszúságúra nyúlik ez a felettébb kellemetlen ügy, éppen ezért érdemes egy kicsit összefoglalni, mi történt az elmúlt napokban.
Honlapunkon többször is foglalkoztunk már az amerikai csatár helyzetével – akárcsak több orgánum, elég csak az NSO és a jegkorong.blog.hu szakportált megemlíteni -, s szakosztály-igazgatónk, Ocskay Gábor is folyamatosan fejti ki véleményét az ügyben.
De a legfontosabb:
- Derek Ryan előző évi fizetéséből és prémiumából egy fillér tartozásunk nincs, és a játékost érvényes szerződés köti hozzánk a 2012/13-as szezon végéig – jelentette ki Ocskay Gábor, aki azt is elárulta: a Salzburg már korábban vitte volna a csatárt.
- Nem titok, már decemberben megkeresett bennünket a Red Bull Salzburg, hogy szeretnék leigazolni Ryant. Akkor nem adtuk oda, a szezon végén pedig aláírt hozzánk még egy évre. Hangsúlyozom, minden kötelezettségünknek eleget tettünk vele szemben, még a prémiumával is csak napokat késtünk, de nyilvánvalóan az új szerződését is azért írta alá hozzánk, mert rendeztük az addigiakat. Az biztos, hogy Európában nem tud csapatot váltani az engedélyünk nélkül. Sokkal jobb szerződést kapott tőlünk, mint az első évében, de könnyen el tudom képzelni, hogy máshol ennél is jelentősen jobbat tudna kötni. Nyitottak vagyunk a megegyezésre, mert ha valaki nem akar itt játszani, akkor semmi értelmét nem látom, hogy egy szezonon keresztül kedvetlenül hokizzon a Volánban.
Elképzelhető tehát, hogy Ryan a jövőben a Villach csapatában szerepel – de csak ha a két klub megállapodik egymással, azaz: ha a Villach fizet érte, s érvényes lesz a csatár átigazolása. Mert addig Ryan nemzetközi játékjoga Fehérváron marad!
- Nem vagyunk hajlandóak ingyen elengedi a játékost a Villachhoz, a jelenlegi helyzetben azt tartom a legvalószínűbb megoldásnak, hogy a Villach megkeres minket, és megpróbálunk megállapodni az átigazolási összegben – jegyezte meg Ocskay Gábor. - Nem tudom feltételezni, hogy a Villach ne tudott volna arról, hogy áprilisban szerződtettük Ryant, hiszen ezt minden létező fórum megírta, amely az EBEL-lel foglalkozik. Azt gondolom, elvárható lett volna a villachiaktól, hogy a kialakult helyzetben érdeklődnek nálunk a játékos státusáról – ez amúgy az EBEL-csapatok között nem ritka –, mielőtt ők is aláírnak egy szerződést velük.
Ha viszont kiderül, pontosabban bebizonyosodik, hogy Ryan érvényes szerződése mellett (ellenére) írt alá Villachban, akkor az IIHF átigazolási szabályzata szerint a játékos és a klub is súlyos büntetést kaphat. (Előbbi több hónapos eltiltást, utóbbi pedig akár egy éves kizárást is az átigazolásokból.)
Az EBEL vezetői az elmúlt napokban arra jutottak: nincs álláspontjuk Derek Dyan ügyében, s a liga a klubokra hagyná a döntést. Az EBEL sajtósa, René Dorfinger közleményében kijelentette:
„A Villachnál tájékozódva kijelenthetem, hogy abban a tudatban, illetve feltételhez kötve szerződtette a játékost, hogy nincs érvényes kontraktusa más klubbal. A liga üzletpolitikájának része, hogy nem szól bele a klubok, a játékosok és az ügynökök üzleti ügyeibe, ezért az EBEL nem tervez lépéseket. Ugyanakkor a hírekről értesülve nem hivatalosan beszéltünk a Fehérvár vezetőségével. A liga álláspontja szerint egy játékos csak egy csapatban játszhat, méghozzá abban, amelyik a dokumentumait birtokolja. A nemzeti szövetség – ez esetben a magyar – felelőssége, hogy az átigazolási kártyát átadja-e a játékos új klubjához tartozó szövetségnek, de csakis akkor, ha az „eredeti” klub elismeri, hogy a játékost már nem köti érvényes szerződés hozzá.”
Annyi bizonyos: az ügy még koránt sincs lezárva.

AG
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

 
 

2014. április 19.
Ifjúsági VB
HUN UKR
4 3
 


Az alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály