Fehérvár AV19 - Detva csapatösszeállítás!
 16 órakor ismét a Detva csapatával mérkőzik meg a Fehérvár AV19. A csapatösszeállítás a következő:

Részletek

Fekti István: A felnőttek EBEL-ritmusában játszhatnak U20-asaink
2012.06.20. 10:01
Kiválóan szerepeltek az elmúlt szezonban az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei, ám a jövőben minden eddiginél komolyabb feladat előtt állnak a tehetségek. Az előkészületekről Fekti István menedzsert faggattuk.
 


De még mielőtt rátérnénk a következő szezon feladataira, céljaira, tekintsünk vissza az elmúlt évre, hiszen – édes a siker íze.
Márpedig a három bajnoki cím – ifi, serdülő „A”, kölyök „A” – önmagáért beszél, de a többi együttesnek sem kell szégyenkeznie az elért eredmények miatt.
Éppen ezért eleve magasra került a léc, ám ahogy Ocskay Gábor, a Sapa Fehérvár AV 19 szakosztály-igazgatója szokta megfogalmazni: „mint Szergej Bubka, mi is mindig szeretnénk egy, két centivel emelni a rúdon, s át is ugrani azt.”
Természetesen nem lehet más céljuk az akadémistáinknak sem, akik még most is teljes erőbedobással edzenek, s Fekti István elmondása szerint a három bajnoki cím megvédés túl más célokat is megfogalmaztak.
- Azt szokták mondani, hogy a klubvezetőknek rendre a holt idényben akad a legtöbb munkájuk. Milyen feladatok foglalkoztatják most az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia menedzsmentjét?
- Valóban nem unatkozunk ezekben a napokban sem – vágta rá akadémiánk fiatal menedzsere -, hiszen elég csak a nevezési határidők betartására, a kiírásokra, a különböző bajnokságok lebonyolítási rendjének a megismerésére gondolni, s akkor még nem beszéltem az egyes korosztályokban induló csapatok összeállításáról. Persze, nem csak mi, hanem a játékosok is dolgoznak, méghozzá egészen június 29-ig valamennyi csapatunk edz majd három hetes szünetet követően, július 23-tól folytatódik tovább a munka. Kivétel ez alól az U20-as csapat, amely végigdolgozza még a nyarat is. Na, jó, egy-egy hét, vagy tíz napos nyaralás azért nekik is belefér – mosolyodik el Fekti.
- Az akadémia valamennyi csapatának játékoskerete és szakmai stábja kialakult már?
- Nyugodtan mondhatom, hogy igen. S ha már rákérdezett, szeretném megjegyezni: nagy örömömre szolgál, hogy Kóger István elvállalta a serdülők vezetőedzői posztját. De a kérdésre válaszolva: lesz két előkészítő, két kölyök, egy serdülő és egy ifjúsági csapatunk, s ismét részt veszünk a junior bajnokságban az U23-as korongosokkal, akik hétközi fordulókban mutathatják meg tudásukat. Erre egyébként kötelezettséget vállaltunk, s vélhetően a Debrecen, az Újpest, a MAC és a Vasas indít még csapatot rajtunk kívül. Az U20-as keretben viszont lehetnek még mocorgások, de elsősorban a ’93-’95 között született korosztályra támaszkodunk, ahol négy túlkoros játszhat. De nem titkolt célunk, hogy a fiatalokat, az 1996-os születésűeket is megfürdessük…
- Ha már itt tartunk. Az utánpótlás csapataink közül nyilván a legnagyobb érdeklődés éppen őket, az U20-asokat övezi, már csak azért is, mert ősztől ők is az osztrák pontvadászatban szerepelnek. De mekkora mérföldkő lehet az ugrás az akadémia életében?
- Most mindenki izgatottan várja, milyen lesz a liga színvonala, s én is bízom benne, hogy nagyszerű előrelépés lesz ez fiataljaink számára. Annyi bizonyos, hogy 16 csapat küzd majd az EBEL U20-as bajnokságban, hétvégi, tehát szombat, vasárnapi fordulókkal. 30 meccses alapszakasz után még a két nyolcas csoport tagjai játszanak egymással oda-vissza, ami újabb 14 mérkőzést jelent, ez tehát már most 44 összecsapás, ami után jöhet egy gyors rájátszás. A menetrend hasonló, mint a felnőtteknél, s éppen ezért a fiatalok fel is vehetik az EBEL ritmusát. És itt most nem csak az iramra, a színvonalra gondolok, hanem az egész lebonyolítására. Arra, hogy buszra szállnak, rengeteget utaznak, majd a buszról lekászálódva játszanak egy komoly tétmeccset, hogy aztán hazabuszozzanak, edzenek, s minden kezdődjön elölről. Azért is fontos mindez, mert az U20-as csapattól nem csak eredményes szereplést várunk, de azt is, hogy közülük már kirajzolódjon, kik lehetnek azok a játékosok, akik két, három év múlva szerepet kaphatnak a Volán nagy csapatában.
- Végezetül árulja el: milyen célokkal vág neki a következő szezonnak az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia?
- A három bajnoki címet szeretnénk megvédeni, ahogy tisztes helytállást várunk az U20-asoktól, ám róluk már beszéltem. Az viszont egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy az ifi- és a serdülő-válogatott ránk épüljön, minél több játékosunk kapjon meghívót a bő, majd a szűk keretbe egyaránt, s persze jussanak fel a divízió 1/B-be. Ennyi, azt hiszem elég is kezdésként…

AG
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

Felkészülési mérkőzés
2014. augusztus 29. 16:00
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
HC Detva (szlovák-2.)

2014. augusztus 28.
 
Fehérvár AV19 HC Detva
5 1
 

Ki a kedvenc játékosod a keretben?
Hetényi Zoltán
Rajna Miklós
Josh Robinson
Hetényi Péter
Johan Ejdepalm
Szirányi Bence
Varga Arnold
Reiter Attila
Tokaji Viktor
Matt Register
Orbán Attila
Kiss Dániel
Nemes Benjámin
Kocsis Ferenc
Bartalis István
Benk András
Brandon Marino
Vincze Péter
Kovács Csaba
Tóth Gergő
Németh Attila
Szabó Pál Krisztián
Erdély Csanád
Frank Banham
Andrew Sarauer
Kóger Dániel
Jeff LoVecchio
Sikorcin Ladislav
Magosi Bálint
Sárpátki TamásAz alsóház állása:

1     SAPA   17
2     DEC   15
             
3     KAC   15
4     G99   13
5     OLI   8
6     HCI   5
 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály