Licitáljon Ön is az Emléktorna mezeire!
Idén ismét rangos nemzetközi tornával emlékezik ifj. Ocskay Gáborra a Fehérvár AV19. A csapat különleges, speciálisan erre az alkalomra tervezett mezben lép jégre a mérkőzésein, amely mezeket újfent árverésre hirdetjük.  

Részletek

Ocskay Gábor: "Vasárnap új bajnokság kezdődik "
2012.02.16. 19:25
A Sapa Fehérvár AV19 kiváló teljesítménnyel zárta az EBEL középszakaszát és nagy reményekkel kezdi a  rájátszást. A csapat eddigi teljesítményéről és jövőjéről Ocskay Gábor szakosztály-igazgatóval beszélgettünk. 


 
 
 
A Sapa Fehérvár AV19 csapata a legjobb eredményt érte el az EBEL középszakaszában. Ladányiék tíz meccsből hetet megnyertek, miközben ők lőtték a legtöbb és ők kapták a legkevesebb gólt.
 
"Nem vagyok az a fellegekben járó, dicsérgetős fajta, de ez a szereplés minden előzetes várakozásomat felülmúlta" - kezdi a szakosztály-igazgató. "A gárda a maximumot hozta ki magából a középszakaszban. Az, hogy magyar csapatként tíz meccsen tizennégy pontot szereztünk és olyan együtteseket utasítottunk magunk mögé, mint a Klagenfurt, vagy éppen a Red Bull Salzburg óriási és sokáig felülmúlhatatlan eredmény a klub életében. Az igazi megmérettetés azonban vasárnap kezdődik. Amit eddig elértünk, az mind nagyon szép, és maximális elismerést érdemel a szakmai stáb és az összes játékos, de nem szabad elszállnunk az eddigi sikerektől. Nem felejthetjük el, hogy a történet lényegi része csak ezután következik."
 
A rájátszás első körében sikerült elkerülnünk az osztrák csapatokat. Az ellenfelünk az Olimpija Ljubljana lesz. Jelent-e ez valamiféle könnyebbséget?
"Magunk között már többször beszéltünk erről, sőt Kevin Primeau is lenyilatkozta, hogy ha választani lehetne a Salzburg, Ljubljana, Klagenfurt hármasból, akkor a szlovének lennének a legkevésbé nehéz ellenfeleink. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy máris megvan a sorozat, de az osztrák csapatok ellen még nehezebb dolgunk lenne. Ott van mindjárt a Red Bull Salzburg. Kiváló anyagi helyzetben vannak, nagyon erős a csapatuk és a megfelelő hátszelük is adott a jó szerepléshez. A rekordbajnok Klagenfurtról pedig sok mindent elmond, hogy tavaly kis híján legyőzték a Salzburgot a döntőben. Szóval a két osztrák sztárcsapat sokkal keményebb dió lenne. Természetesen nem eshetünk az elbizakodottság csapdájába a Ljubljana ellen sem, de idén kifejezetten jó mérlegünk van velük szemben. Ez egy tradicionális küzdelem, hiszen 1999 óta csatázunk az Interligában, Ebelben és a különböző bajnokságokban, de még soha nem voltunk ilyen eredményesek ellenük. De ismétlem, a mérkőzés és a párharc is null-nullról indul, és a két csapatnak ugyanannyi esélye van a négy közé jutásra."
 
A szlovén csapat is minket szeretett volna ellenfélnek és ezt egy elég érdekes végjátékkal el is érték.
"Arról a büntetőről biztos, hogy hosszú ideig beszélnek majd, hiszen sokat ártott a liga megítélésének. Úgy is mondhatnám, hogy léket ütött az EBEL hajóján. Az utolsó fordulóban nem ez volt az egyetlen érdekes történés. Ne menjünk el szó nélkül a Vienna Capitals-Jesenice mérkőzés eredménye mellett sem. Én nagyon nem szeretem az efféle dolgokat. Ha már a szlovénok velünk akartak játszani, azt sokkal kulturáltabban is megoldhatták volna."
 
Az idei szezonban az egyéni sikerek sem kerülték el a csapatot, hiszen a góllövőlista élén Sofron István végzett.
"Először is nagyon örülök Sofi kiváló idényének. Mikor tavaly leültünk átbeszélni a szerződését és egy évvel megtoldottuk azt, már mindketten tudtuk, hogy benne van ez a teljesítmény. A fiatalok közül messze a legjobb magyar játékos, aki fényes jövő előtt áll. Természetesen nagy lendületet adott neki, hogy két olyan kiváló játékossal szerepel egy sorban, mint Vas Márton és Ladányi Balázs. Ez a trió hihetetlenül jól funkcionál együtt, remélem a rájátszásban rátesznek még egy lapáttal. Sofronnal kapcsolatban egyelőre azt mondhatom, hogy a következő szezonra is érvényes szerződés köti hozzánk, de biztos lesznek megkeresések felénk más klubok részéről. Szeretnénk ha maradna, de ezt nem tudom garantálni. Amennyiben úgy alakul, hogy eligazol, akkor csak nagyon komoly bajnokságba szabad mennie, ahol még tovább fejlődhet."
 
Az EBEL csapat kiváló idei teljesítményét mennyire lehet "pénzre váltani"?
"Nem titok, hogy nehéz helyzetben vagyunk. Én nagyon szeretném, ha ez a szereplés "forintosítható" lenne és örök optimista emberként reménykedem is ebben. Sajnos azonban a jelenlegi helyzet és a tapasztalat nem ezt mutatja. A "sapporoi csoda" után is mindenki abban bízott, hogy a szponzorok meglátják a lehetőséget a hokiban és ezáltal stabilabb lesz az egész magyar jégkorong helyzete. Ez azonban nem következett be. A jelenlegi szereplésünkkel lehet, hogy olyan - sokáig megdönthetetlen - csúcsot állítottunk fel, mint Sotomayor. Magyar klubcsapat ilyen magasságokban még nem járt. Olyan magasan van a léc, hogy nem biztos, hogy egyhamar át tudjuk ugrani. Mégis följebb és följebb kell tennünk, ha csak centiméterenként is, és mindent meg kell tennünk azért, hogy átugorjuk. Az anyagiakra visszatérve, a célunk ennek a szezonnak a biztonságos lezárása, de ezzel párhuzamosan a jövő évi csapat építésén is dolgoznunk kell. A stabil háttér kialakítása a menedzsment dolga és nincs más választásunk, mint megoldani a helyzetet!"
 
 
CST
 
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

 
 

2015. augusztus 23.
Felkészülési mérkőzés 
Straubing Tigers
Fehérvár AV19
4 0
 


 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály