Licitáljon Ön is az Emléktorna mezeire!
Idén ismét rangos nemzetközi tornával emlékezik ifj. Ocskay Gáborra a Fehérvár AV19. A csapat különleges, speciálisan erre az alkalomra tervezett mezben lép jégre a mérkőzésein, amely mezeket újfent árverésre hirdetjük.  

Részletek

Svéd válogatott center a Sapa Fehérvárban! (Frissítve videókkal!)
2010.10.23. 15:47
A Sapa Fehérvár AV19 örömmel tájékoztatja a szurkolókat, hogy szerződést kötött a svéd válogatott és svéd bajnok centerrel, Eric Johanssonnal! A csapat új vezetőedzője az egykori NHL-edző, az EBEL-ben korábban már dolgozó Kevin Primeau (képünkön).


Az 55 esztendős Kevin Primeau immáron 35 éves sportolói és edzői múlttal rendelkezik, Kanadában és Európában a sportág legsikeresebb klubjainak alkalmazásában állt. Játékosként NHL és AHL múlttal rendelkezik, Kanada válogatottjával részt vett az 1980-as olimpián. Hat évig dolgozott az Edmonton Oilers NHL-csapatánál pályaedzőként, Európában a DEL-ben érdekelt Kölner Haie és az EBEL-ben szereplő Klagenfurt vezetőedzője volt, több ízben a kanadai válogatott pályaedzőjének kérték fel. Különleges tapasztalatokkal rendelkezik a csapatok szezon közbeni átvételében és sikeresebb pályára állításában. A svájci másodosztályú Arosa együttesét a 11. helyen vette át és 3. helyen zártak, a svájci élvonalban szereplő Olten irányítását az alapszakasz után a kiesési körben bízták rá és simán bent tartotta a klubot. A DEL-ben harmadik helyen állt decemberben a Berlin és első helyen zárt a vezényletével. A Klagenfurt 8 pontra volt a rájátszástól a kinevezésekor és mindössze egy ponttal maradt le a playoffról. Svájcban a kiesőjelölt Langaunál, majd később a Fribourgnál kimondottan a speciális játékhelyzet felelőse lett és kényelmesen bentmaradtak az élvonalban. Eddig kivétel nélkül minden csapata jelentős előrelépést könyvelhetett el, amikor átvette a szakmai munkát az angol mellett németül, franciául, olaszul és spanyolul is beszélő szakember. 
A mesterről rövid portréfilmet láthetnak 0:46-tól |ITT|

 Új centerünk, Eric Johansson 1982-ben született Kanadában, pályafutását az egyik legjobb tengerentúli juniorligában, a WHL-ben érdekelt Tri-City Americans-ban kezdte, négy remek szezont húzott le itt, 2000-ben és 2002-ben is draftolták, 2001-2002-ben pedig harmadik lett a liga kanadai táblázatán. Remek teljesítménye fel is keltette az AHL-ben érdekelt Albany River Rats figyelmét, profi szerződést kínáltak neki.Nem is bánták meg, hiszen három idény alatt 151 találkozón jutott szóhoz, ezeken 53 pontot szerzett. Időközben az ECHL-ben is megmutatta magát 42 találkozó (és 36 pont) erejéig. Innen igazolt Svédországba 2005 őszén, az Elitserienben érdekelt Mora csapatához. 55 fellépésén 36 pontot termelt, ezzel a csapat házi pontkirály lett - többek között Teemu Elomo csapattársaként. Remek teljesítménye nyomán behívták a svéd válogatottba is, de végül a világbajnokságra nem utazhatott el. A következő évben 44 meccsen 21 pontig jutott, majd átigazolt finnországba, a patinás TPS-hez. Nem jött be a számítása, így hazatért a HV71 kötelékébe - és nyerő embernek bizonyult. Kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, sőt, a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén a hosszabbításban ő szerezte az aranyérmet jelentő gólt! Mégsem marasztalták, így a svéd másodosztályban érdekelt Leksand fogadta tárt karral - 104 összecsapáson 89 ponttal hálálta meg a bizalmat. Hétfőtől pedig Eric Johansson a Sapa Fehérvár AV19 játékosa!
A svéd bajnoki címről döntő gól megtekinthető 3:04-től |ITT|
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

 
 

2015. augusztus 23.
Felkészülési mérkőzés 
Straubing Tigers
Fehérvár AV19
4 0
 


 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály