A vendégeknek nem sok babér termett
Többnyire szoros mérkőzéseket láthattak a szurkolók a középszakasz hetedik fordulójában, ahol a hazai csapatok domináltak.

Részletek

Svéd válogatott center a Sapa Fehérvárban! (Frissítve videókkal!)
2010.10.23. 15:47
A Sapa Fehérvár AV19 örömmel tájékoztatja a szurkolókat, hogy szerződést kötött a svéd válogatott és svéd bajnok centerrel, Eric Johanssonnal! A csapat új vezetőedzője az egykori NHL-edző, az EBEL-ben korábban már dolgozó Kevin Primeau (képünkön).


Az 55 esztendős Kevin Primeau immáron 35 éves sportolói és edzői múlttal rendelkezik, Kanadában és Európában a sportág legsikeresebb klubjainak alkalmazásában állt. Játékosként NHL és AHL múlttal rendelkezik, Kanada válogatottjával részt vett az 1980-as olimpián. Hat évig dolgozott az Edmonton Oilers NHL-csapatánál pályaedzőként, Európában a DEL-ben érdekelt Kölner Haie és az EBEL-ben szereplő Klagenfurt vezetőedzője volt, több ízben a kanadai válogatott pályaedzőjének kérték fel. Különleges tapasztalatokkal rendelkezik a csapatok szezon közbeni átvételében és sikeresebb pályára állításában. A svájci másodosztályú Arosa együttesét a 11. helyen vette át és 3. helyen zártak, a svájci élvonalban szereplő Olten irányítását az alapszakasz után a kiesési körben bízták rá és simán bent tartotta a klubot. A DEL-ben harmadik helyen állt decemberben a Berlin és első helyen zárt a vezényletével. A Klagenfurt 8 pontra volt a rájátszástól a kinevezésekor és mindössze egy ponttal maradt le a playoffról. Svájcban a kiesőjelölt Langaunál, majd később a Fribourgnál kimondottan a speciális játékhelyzet felelőse lett és kényelmesen bentmaradtak az élvonalban. Eddig kivétel nélkül minden csapata jelentős előrelépést könyvelhetett el, amikor átvette a szakmai munkát az angol mellett németül, franciául, olaszul és spanyolul is beszélő szakember. 
A mesterről rövid portréfilmet láthetnak 0:46-tól |ITT|

 Új centerünk, Eric Johansson 1982-ben született Kanadában, pályafutását az egyik legjobb tengerentúli juniorligában, a WHL-ben érdekelt Tri-City Americans-ban kezdte, négy remek szezont húzott le itt, 2000-ben és 2002-ben is draftolták, 2001-2002-ben pedig harmadik lett a liga kanadai táblázatán. Remek teljesítménye fel is keltette az AHL-ben érdekelt Albany River Rats figyelmét, profi szerződést kínáltak neki.Nem is bánták meg, hiszen három idény alatt 151 találkozón jutott szóhoz, ezeken 53 pontot szerzett. Időközben az ECHL-ben is megmutatta magát 42 találkozó (és 36 pont) erejéig. Innen igazolt Svédországba 2005 őszén, az Elitserienben érdekelt Mora csapatához. 55 fellépésén 36 pontot termelt, ezzel a csapat házi pontkirály lett - többek között Teemu Elomo csapattársaként. Remek teljesítménye nyomán behívták a svéd válogatottba is, de végül a világbajnokságra nem utazhatott el. A következő évben 44 meccsen 21 pontig jutott, majd átigazolt finnországba, a patinás TPS-hez. Nem jött be a számítása, így hazatért a HV71 kötelékébe - és nyerő embernek bizonyult. Kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, sőt, a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén a hosszabbításban ő szerezte az aranyérmet jelentő gólt! Mégsem marasztalták, így a svéd másodosztályban érdekelt Leksand fogadta tárt karral - 104 összecsapáson 89 ponttal hálálta meg a bizalmat. Hétfőtől pedig Eric Johansson a Sapa Fehérvár AV19 játékosa!
A svéd bajnoki címről döntő gól megtekinthető 3:04-től |ITT|
Vissza  Nyomtatás

A Jégcsarnok beosztása letölthető
|ITT|

EBEL-középszakasz
2015. február 27. 19:15
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
HC Orli Znojmo
 
 
EBYSL
2015. február 28. 18:40
Székesfehérvár

Fehérvár AV19
-
Black Wings Linz

 
 

2015. február 24.
EBEL-középszakasz 
EHC Liwest Linz
Fehérvár AV19
2 0
 

2015. február 23.
 EBYSL
Fehérvár AV19 Vasas SC
15 0  

Ki volt januárban a Fehérvár AV19 legjobb játékosa?
Andrew Sarauer
Kóger Dániel
Frank Banham
Szirányi Bence
Kevin Wehrs
Sikorcin Ladislav
Kovács Csaba
Johan Ejdepalm
Michael Boivin
Christian Engstrand
Rajna Miklós
Orbán Attila
Brandon Marino
Bartalis István
Benk András
Magosi Bálint
Tokaji Viktor
Reiter Attila
Vincze Péter
Hetényi Péter
Erdély Csanád
Németh Attila
Nemes Benjámin
Varga Arnold 
Játékoskeret ::  EBEL-menetrend :: Jegyárak :: Képgalériák
Linktár :: Fórum :: Impresszum :: Adatvédelem
(c)2002-2013 Alba Volán SC Jégkorong-szakosztály